Welkom

Dansje

Al voordat meneer Rutte in de persconferentie het dringende advies gaf om mondkapjes in publieke ruimtes te dragen, hadden wij als team al besloten deze het eerste weekend van oktober te gaan dragen. Dit kwam naar aanleiding van afgelopen weekend.

Hoewel in de media al werd gezegd de tweede golf een feit was, was een deel van onze klanten hier blijkbaar niet van op de hoogte, ze realiseren zich niet de ernst er van of het kan ze gewoon niks schelen.
Doordat payday was geweest en met de maand waarin de kinderbijslag wordt gestort weer in zicht, was het weer buitengewoon druk in de winkelstraat. De dames waren met zijn allen aan het shoppen geslagen, er was markt, dus wat wil je nog meer!

Terwijl de Duitsers wegblijven uit veiligheidsoverwegingen, slaan de Nederlanders massaal aan het shoppen.
Het was dit weekend dan ook een drukte van belang op straat, wat voor ons altijd lastig is, omdat wij maar 9 klanten in de winkel mogen hebben, met als gevolg een rij voor de deur. Het is dan ook wel voor te stellen dat mensen niet echt blij worden om in de herfst buiten in de rij te staan.
Anderhalve meter afstand komt dan ook niet altijd goed uit wanneer je eenmaal binnen bent. Want ja, als je dan van A naar B in de winkel moet, sluip je toch maar stilletjes langs die medewerker of klant omdat de doorgang te smal is om elkaar te passeren.

Wanneer je even weg denkt dat het een serieuze zaak is omtrent gezondheid, is het zelfs lachwekkend.

Wanneer de zoekende klant ons in het vizier krijgt, komen ze rechtstreeks naar ons toe lopen. Vaak zien ze niet eens de klanten die ze binnen een meter passeren.
Zo nu en dan krijgen wij in zo’n geval nog een telefoon of smoezelig briefje vlak voor het gezicht gedrukt.
Veel te vaak staat de klant onbewust veel te dichtbij…..

 

Stapje achteruit…. de klant stapje vooruit…..
Stapje opzij, en de klant volgt….
de klant weer stapje vooruit…. en wij weer achteruit….

Zet er een muziekje onder en wij doen een dansje met de klant!

En zo gaat het door totdat je stop zegt, afstand aub?

 

 

Ik ben de laatste 15 jaar, afgezien van zo nu en dan een kleine sportblessure of zo, nooit ziek geweest. Ik sport, let op mijn voeding, probeer gezond te leven.
Heel eerlijk moet ik toegeven dat het mij prima bevalt om mij kerngezond te voelen!

Maar, gezien wat ik hierboven heb geschreven, is het niet de vraag of ik wel of niet besmet wordt, de vraag is wanneer.
Maar zelfs al doe ik nog zo mijn best, mensen hebben blijkbaar geen respect voor de gezondheid van mij en alle collega’s die in de detailhandel werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *