Welkom

We take care…

Een bericht van mij van afgelopen zaterdag, 21 maart 2020…..

Van mijn kant een berichtje uit de detailhandel ten tijde van de Corona crisis.
Nee, wij zijn niet de grote helden van de supermarkt.
Maar wij zijn ook niet de mensen die thuis kunnen werken en moeten er dus ook uit om ons werk te verrichten..

Vol passie en servicegericht heb ik altijd mijn werk gedaan.
Binnen een week moesten ook wij 100% omschakelen in onze manier van werken.
Geen handmassages, geen demonstraties bij het watereiland, geen service momenten zoals wij deze bij de Rituals kennen.
Afstand houden, geen lichamelijk contact en handhygiëne is het allerbelangrijkste.

Dan wil ik u graag meenemen naar afgelopen week.
Ik las vandaag dat premier Rutte tevreden is met de manier waarop de overgrote meerderheid van Nederland de maatregelen met betrekking tot social distancing op dit moment uitvoert. Dan frons ik in mijn filiaal toch even mijn wenkbrauwen.

Mensen hielden afgelopen week absoluut geen afstand van elkaar of van ons als personeel. Producten worden als wij even niet opletten opgedraaid om te ruiken bij gebrek aan testers. Mensen reageren geïrriteerd als wij een stapje achteruit zetten, als ze te dichtbij komen.
Na een dag of twee gesloten scholen, zien wij op woensdag het begin van complete gezinsuitjes. Moeders of zelfs allebei ouders met meerdere kinderen trekken er even op uit om te shoppen.

Zo kwamen er nog steeds zeer verkouden mensen in de winkel. Iedereen had een excuus als ik ze erop aansprak, hooikoort, loopneus van het fietsen, koude wind. Het zal ook wel…. Maar hadden wij geen advies? Was er niet opgeroepen door het RIVM om thuis te blijven met verkoudheidsklachten, een hoest of een loopneus?

Afgelopen woensdag ben ik twee keer per ongeluk door een klant in het gezicht gehoest en ik merkte dat ik mij erg naar begon te voelen. Dit was voor het eerst dat ik mijn werk waar ik zo van hou, op dat moment verschrikkelijk vond. Vooral toen een jonge meid het zeer grappig vond mij heel onbeschoft recht in het gezicht te hoesten en daarna doodleuk te vertellen dat ze geen Corona had om vervolgens lachend de winkel te verlaten.

Wij hebben nu maatregelen genomen, vanuit ons bedrijf, maar ook vanuit mij als verantwoordelijke voor mijn collega’s en onze klanten in de winkel. Donderdag heb ik besloten niet meer dan 4 klanten tegelijk toe te laten in de winkel. Een ieder wordt verzocht bij binnenkomst de handen te wassen en de gewenste twee meter in acht te nemen naar andere klanten en ons als collega’s. De hele middag door ontsmetten wij de kranen, deurkrukken, pinautomaat, noem maar op.

Vandaag hadden wij zaterdagmarkt voor de deur. En wat was het druk!
Bij tijd en wijle hadden wij zelf een rij voor de deur, ongelooflijk!
Wij hebben alles voorbij zien komen, gelukkig heel veel mensen met respect, maar helaas ook mensen die boos werden, mensen die ons voor gek verklaarden, maar ook mensen die vanuit hun geloof niet angstig zijn omdat het is voorspeld en als je je ogen op God gericht houdt, je hoe dan ook goed zit. En daarmee alle adviezen van de overheid denken te mogen negeren.

Lieve mensen, het advies is er niet voor niks.
Social distancing!
Pas een beetje op jezelf en elkaar.
Heb respect voor jezelf, voor elkaar en luister voor een keer eens naar de adviezen, ze zijn er ook speciaal voor jou.
Is dat zo moeilijk?

Voor nu ben ik zo blij met mijn weekend, twee dagen lekker thuis!
Dank je wel voor het lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *